Veelgestelde vragen

Heb je een van de demo's van de vakgebieden op de homepage al bekeken? In enkele minuten word je langs de verschillende onderdelen van LesTV Pabo geleid. Je maakt kennis met het uiterlijk en de opbouw van de e-learning omgeving.

1. Algemeen

Wat is LesTV Pabo?

LesTV Pabo is een online tool waarmee aankomende pabo-studenten hun kennis op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek kunnen vergroten. De inhoud van de lessen is afgestemd op de eisen die pabo’s stellen, zoals omschreven in de handreiking ‘Naar een instapniveau voor de pabo’ van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).

Voor wie is LesTV Pabo bedoeld?

LesTV Pabo is ontwikkeld voor aankomend pabo-studenten die hun kennisniveau op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en/of natuur & techniek willen verhogen.

Waarom is LesTV Pabo ontwikkeld? 

Sinds 1 augustus 2015 moet je als pabo-student voldoen aan toelatingseisen op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur & techniek. Als je havo-eindexamen hebt gedaan in aardrijkskunde, geschiedenis en biologie of natuurkunde, voldoe je aan de gestelde eisen. Mocht je in (een van) deze vakken geen eindexamen hebben gedaan, of nu een mbo-opleiding volgen, dan kun je door het maken van een toelatingstoets aantonen dat je over voldoende kennis beschikt over de respectievelijke vakgebieden. De toelatingstoetsen worden ontwikkeld op het niveau van havo 3 / vmbo 4. LesTV Pabo bereidt je voor op deze toets.

Hoe gebruik je LesTV Pabo?

Je kunt LesTV Pabo geheel zelfstandig gebruiken als e-learning instrument. Maar je kunt de tool ook gebruiken in combinatie met klassikale (bij)lessen.

2. Kosten

Wat kost een vakgebied op LesTV Pabo?

Een individuele aankoop is €39,95 per vakgebied. Een methodelicentie is €14,50 per student. Meer informatie hierover vind je onder aankoopvormen.

3. Technisch

Welke browser heb ik nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van LesTV Pabo?

Voordat je aan de slag gaat adviseren wij de laatste versie van een moderne browser, bij voorkeur; Google Chrome. Deze browser kan gratis gedownload worden.

Wat zijn de minimale eisen voor het afspelen van de video’s?

Intel Pentium III, 256 MB ram, 32MB video kaart, geluidskaart, internet verbinding vanaf 256kb.

Ik hoor geen audio, wat nu?

Controleer of het volume op je pc openstaat. Kijk ook in je videoplayer naar de volumeregeling. Controleer of de speakers goed zijn aangesloten.

Ik kan geen video’s bekijken, maar ik heb wel de laatste videoplayer en software, wat nu?

Er zijn verschillende redenen waarom een video niet kan afspelen. De meest voorkomende oorzaken zijn verkeerd ingestelde firewalls en spyware.

Ik heb de module helemaal doorlopen, kan ik 'm nog een keer opnieuw doen?

Dat kan, stuur een mail naar info@lestvpabo.nl waarin je vraagt om een reset en erbij noemt om welke module het gaat.

Ik heb een andere vraag, wat nu?

Stuur een e-mail naar info@lestvpabo.nl. Wij zullen je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.